2018. január 12., péntek

1981

A balatonfüredi kiállítás katalógusának egyik illusztrációja
a műtermében, munka közben ábrázolja Kovács Évát
Az 1980. évi négy kiállítás kijelölte Kovács Éva további útját. A következő esztendőben, 1981-ben már hét (!) helyre hívták: újra Békéscsabára, a Munkácsy-terembe, majd Szeged-re, a Móra Ferenc Múzeumba, az Iparművészeti Vállalat balaton-füredi galériájába, a tápószelei múzemba és a DOTE kiállító-helyére Debrecenbe. Mindezek mellett Bécsbe, a Collegium Hungaricumba.









A Békés Megyei Népújság két alkalommal is fényképes tudósítást közöl az egyébként mindössze egy hétig nyitva tartó tárlatról. 1981. április 9-én ezt írja:

"Kovács Éva kerámiái a képcsarnokban

Két évvel ezelőtt mutatkozott be Békéscsabán, a Képcsarnok Vállalat Munkácsy-termében Kovács Éva keramikusművész. Figurális kompozíciói és használati tárgyai nagy sikert arattak. A művésznő újabb alkotásaiból 1981. április 11-én, délelőtt 11 órakor nyitnak kiállítást Békéscsabán, a Munkácsy-teremben. Bevezető szavakat Bihari József, a Pest Megyei Múzeumi Szervezet igazgatója mond.
Képünkön Kovács Éva ,Menyasszony és vőlegény' című kerámia szobra látható."

Békés Megyei Népújság, 1981. április 9.

A megnyitó után néhány nappal, április 16-án ugyanez az újság címoldalon, a fejléc melletti két hasábos fotón hozza a tárlat egyik impozáns részletét, amelyen megszámlálhatatlan kerámia figura sorakozik. Gál Edit fotóriporter felvételéhez a képaláírás mindössze ennyi: "Ismét nagy érdeklődés kíséri Kovács Éva keramikusművész bemutatkozását a Képcsarnok rendezésében, Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Teremben. Az április 11-én megnyílt kiállítás 18-ig tekinthető meg."

Már ami a kerámiákból megmaradt addig - tesszük hozzá, hiszen az újabb bemutató a korábbinál is nagyobb siker.

Békés Megyei Népújság 1. oldala, 1981. április 16.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése